Spis sundt og billigt hver dag med måltidskasser

Synes du – ligesom mange andre danskere – at aftensmaden er blevet en kedelig og besværgelig del af hverdagen? Savner du inspiration til delikate måltider, så du ikke ender med den samme ret hver aften? Og drømmer du om at spise både sundere og billigere, så du kan slappe af med en tilfredsstillende følelse i kroppen hver aften?

Så bør du i høj grad overveje at investere i måltidskasser. Med måltidskasser får du leveret alle råvarer direkte til din hoveddør, og du kan på ingen tid sammensætte fantastiske måltider.

Hvad er måltidskasser?

Måltidskasser er et relativt nyt fænomen, som er kommet i kølvandet på mange af de andre abonnement-typer, der er i den moderne verden. Du kan nemlig tegne et abonnement på en måltidskasse, så du hver uge, hver anden uge eller en gang om måneden får leveret en kasse med råvarer, ingredienser og opskrifter. På den måde er måltidskasser en alt-i-en-løsninger til sunde, komplette måltider, der smager fantastisk.

Du kan finde forskellige typer måltidskasser, der dækker over alle dagens måltider – blandt andet morgenmad, frokost, aftensmad og snacks. Måltidskasser sparer dig altså for en masse tid, og så er det også en god måde at spare penge på, fordi du ikke behøver at købe ingredienserne i større bundter.

Hvorfor du har brug for en god måltidsplan

At spise godt er en af de vigtigste dele af en sund livsstil, men det kan være en svær opgave at løse hver dag. Du skal både finde ud af, hvad du skal spise, hvor meget du skal spise, og hvornår du skal spise det. Men dén udfordring kan du overkomme med måltidskasser. Måltidsplanlægning er nemlig en af de nemmeste måder at spise sundt, have mindre stress og spare penge.

Du kan på egen hånd planlægge din hverdagskost ned til mindste detalje; ved at planlægge dine måltider og have en kalender ved du præcis, hvornår du skal spise. Men med et abonnement på en sund måltidskasse slipper du for alt besværet. Du lader i stedet et hold professionelle kokke og kostvejledere bestemme, hvad du skal spise, hvilke råvarer du skal bruge, og hvordan du nemmest opnår de mest delikate retter med simple opskrifter, der er lette at følge.

Fordele ved måltidskasser

Der er mange fordele ved måltidskasser:

  • Nemmere at holde sig til: Med et abonnement på måltidskasser behøver du ikke at tænke over, hvad du skal spise hver dag, for du skal bare følge planen.
  • Friskere ingredienser: I dine måltidskasser får du hver uge friske ingredienser, som skal anvendes inden for relativt kort tid, og du får ikke mere, end du har brug for.
  • Mere tid og overskud: Hvis du har travlt i hverdagen, kan måltidskasser i høj grad hjælpe dig, fordi de tager mindre tid at tilberede. Du skal bare følge den simple opskrift, og ingredienserne er allerede håndplukket til dig.

Ulemper ved måltidskasser

  • Vær opmærksom på prisen: Det er vigtigt med en sammenligning af måltidskasser på forhånd, da nogle er dyrere end andre. Du skal derfor sikre dig, at du får tegnet det rette abonnement, så du ikke betaler mere, end hvad du ellers ville have gjort.
  • Mindre kontrol: Da du overlader en stor del af ansvaret til et hold professionelle, mister du på samme tid også selv noget af kontrollen. Du får ikke samme mulighed for at bestemme, hvad du skal spise. Omvendt er det også derfor, mange vælger måltidskasser; de vil gerne slippe for ansvaret.

Find måltidskasse efter din smag

Det er vigtigt, at du på forhånd lægger en portion arbejde i at finde den helt rette type måltidskasse, som passer perfekt til dine behov og præferencer. Der er mange udbydere af måltidskasser på markedet, og de fleste mærker tilbyder mere end én type af måltider. Du kan vælge mellem alt lige fra måltidskasser til småbørnsfamilier til måltidskasser med fokus på at have få kalorier. Det betyder, at du skal være sikker på, hvad du ønsker, og hvad du vil opnå med din måltidskasse.

Hvis du vil have en sund måltidskasse, er der heldigvis mange gode muligheder på markedet. Stort set alle udbydere tilbyder en version, der har fokus på grøntsager, gode fedtstoffer og et mindre forbrug af animalske produkter. Det handler derfor bare om at beslutte dig for, hvilken sund måltidskasse, der i sandhed får dine mund til at løbe i vand.

5 tips til at spise sundere ved siden af dine måltidskasser

Selvom du modtager en sund måltidskasse, kan du også gøre dagens andre måltider en anelse sundere med nogle få simple kneb:

  1. Brug krydderier sparsomt: Salt, peber og andre krydderier indeholder store mængder natrium, som kan påvirke dit blodtryk og forårsage sundhedsproblemer. Spar derfor på krydderierne og overvej, om bestemte grøntsager kan give den samme effekt.
  2. Dæk tallerkenen med mere grønt: Omtrent 2/3 af din tallerken bør indeholde noget grønt, hvis du vil være på den sikre side. Grøntsager, frugter, fuldkornsprodukter, protein og bønner bør dominere din kost.
  3. Spar på sukker, salt og olie: Det gælder alle måltider – også ved dine måltidskasser. Selvom opskriften måske siger, at du skal blande retten op med en masse olie og salt, kan du jo altid lige overveje det en ekstra gang.
  4. Find sunde erstatninger: Hvide ris kan altid erstattes med quinoa. Hvidt brød kan altid erstattes med rugbrød. De små ting i hverdagen gør en stor forskel på længere sigt.
  5. Overvej at faste: Selvom det virker paradoksalt at tale om faste, giver det meget god mening, når snakken falder på ”sundhed” og ”måltidskasser”. Du slår nemlig to fluer med ét smæk: Hvis du for eksempel faster i 12 timer – fra aftensmad til frokost næste dag – giver du din krop et velfortjent pusterum, og så oparbejder du også en sund appetit til en sund måltidskasse om aftenen.

Tag kontrol med måltidskasser

I sidste ende er måltidskasser en oplagt måde at få kontrol over din hverdag og dén kost, du fylder i din krop. Du kan abonnere på en sund måltidskasse, som både sparer dig penge, er praktisk og nem at følge.

Måltidskasser er altså den perfekte løsning, hvis du er træt af den samme gamle rutine hver aften. Der er mange gode muligheder på markedet, så det er bare med at kaste dig ud i den delikate, kulinariske verden.

Picture of dansk magazine

dansk magazine

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit